Moč mandale

12. 10. 2018

Kaj predstavlja simbol mandale? Kakšno moč ima? Zakaj tako močno navdihuje ljudi? Nam res lahko pomaga v vsakdanjem življenju?

Vse to so vprašanja, ki se nam porajajo v glavi, ko vidimo enakomerno, pisano pobarvan simbol mandale. Motiv je star že 6000 let in se je že stoletja uporabljal za sprostitev in meditacijo. Beseda mandala v sanskrtu pomeni "krog" in predstavlja enotnost, popolnost ter večnost. Zahodnemu svetu jo je predstavil znani psihoterapevt Carl Gustav Jung, ki jo je opisal kot prikaz nezavednega jaza in jo uporabljal za odkrivanje čustvenih motenj ter ponovno vzpostavljanje celovitosti osebnosti.

V vsakodnevnem življenju je krog simbol povezanosti, nerazdružljivosti in solidarnosti. In v (pre)hitrem tempu sodobnega sveta vedno bolj iščemo pot k ravnovesju in harmoniji, pri tem pa moramo najti stik k seboj in se naučiti, kako prepoznati notranji glas. Mandale nam pri odkrivanju samega sebe lahko pomagajo, saj nas preko svojih oblik, simbolov in barv povežejo s samim seboj ter s spiritualnim svetom. Ob njih spoznamo, da sta duša in telo le naša. Pravijo, da ljudje potrebujemo simbole, da se zavemo, da zares živimo. Krog, poln različnih vzorcev in barv, boža tvojo dušo in te pomiri. Prav tako pa te očara in začara z vsemi svojimi podrobnostmi.

Obliko mandale lahko prepoznamo v marsikateri vedi, kot je biologija, kemija, astronomija, fizika, ipd. Začne in konča se v sredini, saj s tako strukturo posnema naravo. V krogu je središče, ki pa predstavlja vir univerzalne energije. Mandala je kot feng shui. Oddaja močno energijo in jo je priporočljivo imeti v svojem življenjskem okolju. Najdemo jo v vseh mogočih oblikah in na najrazličnejših izdelkih. Najpopularnejše pa so slike, pobarvanke, prav tako pa tudi aplikacije na telefonu, preko katerih lahko ustvarjaš in barvaš mandale.

Tokrat sem se risanju mandale prepustila tudi sama. Prav res pomaga pri sproščanju in koncentraciji, misli pa so se mi popolnoma umirile. Enostavno uživala sem!

Mini denarnica Mandala by Popikoki

Mini denarnica / drobižica Popikoki z unikatnim potiskom mandale.

Če želiš, da te mandala spremlja na vsakem koraku, si lahko izbereš tudi katero izmed denarnic v spletni trgovini Popikoki. Nikoli ni odveč, če imaš pri sebi ves čas nekaj, kar (lahko) prinaša harmonijo in ravnovesje ♥.

Denarnice Mandala Popikoki

Denarnice z motivom mandale iz spletne trgovine Popikoki.si.



Komentarji

Komentiraj