Veš koliko ljudi se drži svojih novoletnih zaobljub?

03. 01. 2022

Tako kot vsako leto, je januar tisti mesec, ko si običajno zastavimo nove cilje in želje za prihajajoče leto.
Ampak vsako leto se svojih novoletnih zaobljub drži le toliko ljudi...

Midve sva si lansko leto zadali polno novih poslovnih ciljev, vendar nama čisto vseh ni uspelo uresničiti, zato upam, da nama uspe letos. Ampak očitno nisva edini.

Si vedela, da svoje novoletne zaobljube izpolni le 10% ljudi?

Meni ni tako pomembno, če mi ne uspe uresničiti čisto vseh. Že če jih izpolnim na primer 3 od 7, je to še vedno uspeh, ker je to še vedno bolje kot nič!

Letos sva se s Petro odločili, da bodo najine zaobljube za 2022 temeljile bolj na zdravju in dobrem počutju, kot na norih poslovnih ciljih :)
Sva jih kar zapisali, da nama slučajno ne uidejo iz glave. In če je zapisano, je bolj zares! A je tako?

novoletne zaobljube

Novoletne zaobljube Popikokic za leto 2022 torej so:

  1. Pij več vode: Obe sva eni tistih ljudi, ki potrebujeva zelo malo vode za preživetje. Petra je še hujša, kot jaz. Včasih konec dneva ugotoviva, da poleg kave ni spila prav ničesar. Pa običajno ne pijeva drugih pijač ampak preprosto pozabiva piti. Letos se bova torej spodbujali, da ob delu spijeva čim več vode.
     
  2. Več smeha: smeh je super za sprostitev, prav tako pa zniža raven stresnih hormonov, s tem pa bo telo bolje pripravljeno na boj z virusi. Smej se čimvečkrat in k smehu spodbudi čimveč ljudi!

  3. Privošči si vsaj eno potovanje: lahko leto je bilo katastrofalno, kar se potovanj tiče. Poleg tega, da smo dobili še enega navihanega malčka, je bilo zaradi covida potovanje zelo oteženo. In tako je bilo lažje ostati doma. Letos pa smo se odločili da gremo nekam. Čimprej!

  4. Odloži telefon, ko ga ne potrebuješ: Vedno več časa preživim na telefonu, ko ga ne potrebujem zares. Pogledam mail, potem pa se zavem, da že pol ure brskam po Facebooku. Ker telefon večkrat zavira najino produktivnost in fizično druženje, bova čas na telefonu skrajšali.

  5. Stopi izven svojega mehurčka udobja: Najlažje je početi to, kar počnemo vsak dan. Pri nama ni nič drugače. Ker pa tako ne prideš do napredka, sva se odločili, da se odpreva rasti in novim izzivom in vsaj vsake toliko stopiva iz svoje cone udobja.  Začeli bova z manjšimi koraki, kot je napredek v spletnih veščinah, udeležitev izobraževanj in izdelava novih izdelkov. Takšni koraki spodbujajo našo angažiranost in delovni proces postane veliko bolj produktiven.

  6. Ceni svoje trdo delo: v Sloveniji je običajno, da se ne hvalimo preveč. Najprej moramo do potankosti dodelati svoj produkt, se naučiti vseh izdelovalnih tehnik, prav tako fotografiranja in nato obdelovanja, nalaganja v spletno trgovino in oglaševanja. Naučili sva se že vsega tega in še več, pa se mi včasih še vedno zdi, da si ne upam povedat na glas, kako top so najini izdelki. Da je v njih vloženo veliko dela in časa ter da so izdelani iz vrhunskih materialov. Da se vedno potrudiva zadovoljiti stranko in ji pomagati ob morebitnih nevšečnostih. Da stremiva k popolnosti in da sva vedno pripravljeni nadgrajevati najino znanje.
    Takole je, pa sem povedala. In če piše, je to zares! :)
     
  7. Odkrivaj nova znanja: Pomembno je, da se vse življenje izpopolnjujemo in ne obstanemo na isti točki. S tem je vsak dan zanimivejši in prijetnejši. Letos se bova lotili novih projektov, ki nama bodo dali tudi veliko novega znanja.

    Veseli bova, če nama zaupaš tudi svoje zaobljube za leto 2022!

    Srečnega in zdravega, pa čim več izpoljenih zaobljub ti želiva,
    Kaja in Petra

Komentarji

Komentiraj