Popikoki Toaletke

07. 02. 2015

Pisane barve, unikatni in leseni gumbki, svilene rožice, čipka, močni kontrasti, nežni detajli, unikatnost in ročno delo - vse to se skriva v Popikoki toaletni torbici, ki jo Popikokici Petra in Kaja poimenujeta kar "toaletka".

Toaletke spremljajo Popikoki delavnico že čisto od samega začetka. Ker je danes toaletna torbica skorajda že obvezen "modni dodatek" vsake ženske in ker vsaka dama potrebuje svojo, se Popikokici vedno potrudita izdelati čim več različnih kombinacij.

Prav vsaka barva, vzorček, zadrga in detajl so skrbno izbrani za vsako posamezno toaletko. Pri izdelavi vsake se odpre neskončen svet možnosti izdelave. In primerjanje vseh materialov, ki se združujejo v končni izdelek zahteva veliko mero ustvarjalnosti in predvsem potrpežljivosti.
 

Ustvarjanje se prične z rezanjem blaga in umetnega usnja, ki sestavlja zgornji del toaletke. Nato kombinirava blago in zgornji rob, ter se odločiva ali bo toaletka dobila tudi čipko ali pa morda kakšen pisan trak. V tem delu dodava tudi zargo v enaki ali kontrastni barvi. Vse dele zašijeva tako, da nastane nekaj zelo podobnega pisanim krilcem za deklice :).


 
Sledi izbira blaga za notranjost. Po navadi je blago v nasprotni barvi dela zunanjosti, včasih pa tudi v enaki barvi. Vse je odvisno od šestega čuta! Med zunanjim delom ter notranjostjo je vedno mehka podloga. Toaletka je tako prijetna na otip.

Po  izbiri se zopet lotiva šivanja. Toaletka dobiva končno podobo.

V zadnjem, končnem delu je na vrsti najbolj zabaven del ustvarjanja (in navadno tudi najtežji) - izbira dodatka, ki zaokroži končen izgled Popikoki toaletke. Največkrat je to kar pisan gumbek ali pa kakšen nežen in eleganten dodatek. Najlepši od vseh pa so pisani keramični dodatki odlične ustvarjalke in kiparke Andreje Trkman. 
 


In.... voilà! Izbira je tvoja :)

 

Imejte se rade :).

Petra in Kaja

 

Komentarji

Komentiraj