Spimpaj svoj kovček

07. 02. 2016

V teh dneh sta na drugo stran sveta odpotovali osebi, ki sta nama zelo blizu. Trenutno pohajata v Braziliji, pripravljata se na karneval v Riu in se skrivata pred komarji ter virusom Zika :)

Med pripravami na odhod sta ugotovila, da nujno potrebujeta drugačne kovčke. Takšne, ki bodo celo potovanje ostali z njima in jih drugi ne bodo zamenjali za svoje. Takšne, ki jih bosta takoj opazila, če jima ju kdo odpelje in takšne, ki jih bosta z veseljem pokazala prijateljem, s katerimi potujeta.
Večkrat se jima je namreč že zgodilo, da se je kovček med potjo izgubil in vedno zato, ker ga je po pomoti nekdo zamenjal za svojega. Pametno je dobro označiti svoj kovček, da hitro veš, da je tvoj, sicer se ti lahko hitro izmuzne.

enobarven kovček
 
Z veseljem sem priskočila na pomoč, saj se v najini delavnici vedno najde kaj uporabnega. Na voljo sem imela le slabo uro časa, zato sem morala razmisliti, kaj bo najbolj enostavno in najhitreje.

Domislila sem se zelo enostavne rešitve, ki jo lahko uporabiš tudi ti. Torej, če želiš narediti kaj podobnega, potrebuješ le: 

- škarje
- ostanke umetnega usnja, usnja ali kakšnega tršega blaga
- kuli
- kos odpadnega papirja oziroma kar najdeš doma 
- lepilo za blago 

Izbrala sem napis "moj kufr". Želela sem, da je napis zabaven hkrati pa slovenski. Pri nas bo na letališču zabavno videti tak kovček, drugje pa se ljudje ne bodo zmenili zanj sam ne bodo razumeli napisa. Če bi bil napis v angleščini in bi ga razumela večina, bi se lahko hitro zgodilo, da bi ga želel kdo izmakniti. :)

Najprej sem na papir skicirala napis in ga izrezala s škarjami. Napis sem nato obrnila narobe in ga položila na kos umetnega usnja. Obrisala sem ga s kulijem in nato izrezala iz umetnega usnja.

med delom med delom 

Napise sem nato nalepila na kovčke. Uporabila sem lepilo za blago Gutterman, ki materiale zelo dobro zlepi, zato se ne bojim, da bi napisi odpadli.
Popotnika sta nato še sama izrezala nekaj motivov in jih prilepila spredaj in zadaj, da bosta kovčka čim bolj vidna.

končni izgled

Takole, kovčka sta pripravljena na popotovanje. Srečno!

Kaja

Komentarji

Komentiraj