Torbica in čebelica Maja

08. 02. 2018

Njena mamica me je poklicala za Miklavža. Mlada damica,  nora na risanko, je bila nad Čebelico Majo tako navdušena, da si jo je zaželela tudi na torbici. Le kako bi odklonila tako željo? No, zame tudi nov izziv!

Ker pa je ima v mesecu decembru v Popikoki delavnici največ dela, želji nisem mogla čisto ugoditi. Sem pa mamici obljubila, da bo torbico njeni deklici namesto  Miklavža prinesel Božiček. In ker 6 letne deklice potrebujejo ravno prav prostora za mini denarnico, robčke in balzam, sem se odločila, da izdelam majhno jeans torbico, primerno za vsakodnevne sprehode.

Ker nisem hud ekspert v risanju, sem prosila strica Googla, da mi najde eno luštno slikco čebelice Maje, ki bi bila primerna tudi za aplikacijo. Našla sem nekaj primernih in se odločila za (meni) najbolj simpatično.

Po printu fotografije se je začelo izrezovanje lika iz papirja. To delo zahteva kar nekaj truda in predvsem časa, saj je potrebno z mini škarjicami izrezati prav vsak detajl  in po izbiri primernega materiala izrezovanje ponoviti še na umetnem usnju.  Hvala bogu sem v svojem “mistery boxu” z ostanki našla ostanek reliefnega rumenega umetnega usnja, ki je služil za izdelavo Majine frizure. Tako so se lasje lahko razlikovali od ostalih delov telesa, saj  je čebelica več ali manj rumena in zato nisem želela uporabiti katere druge barve (čeprav bi lahko kompenzirala bravo las z npr. oranžno barvo)

Izrezane dele sem z lepilom pritrdila na pripravljeno blago za torbico (samo toliko, da se Maja med šivanjem ni premikala).

 

Nato se je pričelo šivanje aplikacije.

Hitra primerjava s printom na papirju.

Še detajli…. Učke, usta, nosek in tipalke.

In končno, popestritev torbice z rožicami…. Da bo čebelica Maja lahko letela v slogu - svojem naravnem okolju J.

 

Po končani aplikaciji sem zašila skupaj še torbico, dodala zeleno podlogo in žepek ter pašček za nošenje. Voila!

 

 
P.s. Prvotno je bilo v planu več travic, pa je bila torbica kar malo prevelika oziroma predolga in jo je bilo potrebno krajšati – in odrezati nekaj travnika. Ampak mislim, da je vseeno super uspela, kajne?

Pozdravček, Petra

 

 

Komentarji

Komentiraj