Torbice za eterična olja

04. 02. 2019

Vse se je začelo, ko mi je prijateljica svetovala, naj si poskusim ob glavobolu pomagati z eteričnimi olji. In ker sem zelo skeptična okrog teh stvari in ker mi predvsem ni bil preveč všeč Doterrin sistem prodaje, sem se jih dolgo otepala. Drugih olj prej sploh še poznala nisem.

No, potem pa je bila ravno prilika in sem rekla okej. Ajde daj, da probam :)

Eterično olje Peppermint si namažem na sence in hitro pozabim na glavobol. Neverjetno, mene je nehala glava bolet!
In ker seveda menim, da je bilo to čisto slučajno, ker me pač od tega ne more nehat glava bolet, sem morala poskusiti še ob naslednjem glavobolu. In mene je spet nehala glava bolet. Ok, nekaj bo na tem.
In ker seveda nimam težav le z glavoboli, vendar predvsem s prinešenimi boleznimi iz vrtca mojega malčka, sem se odločila poskusiti še kakšnega. Že od septembra je namreč prehlajen in nikakor ga ne morem pozdraviti. Le enkrat mi je uspelo, ko sem ga za 3 tedne vzela iz vrtca. Sedaj preizkušam ostala olja, ki bi mu lahko pomagala in opažam, da je mali vedno bolje. Ponoči le še redko zakašlja, čez dan pa mu tudi noska skorajda ne brišem več. Namešala sem mu mešanico čajevca, limone in Frenkija, s katero ga mažem po prsih in hrbtu, na podplate in v difuzor pa dam On Guard mešanico olj.

Ampak ta olja se začnejo hitro kopičiti in seveda jih je treba nekam pospraviti. In takrat mi kapne. Nujno moram narediti eno toaletno torbico, kamor bom lahko pospravila eterična olja. Da se mi ne valjajo malo po torbici, malo po predalu, pultih in škatlicah. Želim imeti vse na enem mestu. Seveda mora biti kjut, prostorna, primerna za 5, 10 ali 15 olj, morda še kakšnega zraven, če še kakšnega dokupim.

Navdihnila me je barva sivke.
torbica za eterična oljaKer je sivka zelo znana po svojih koristnih učinkih in predvsem pri nas zelo poznana, sem se odločila za nežno vijolično kombinacijo blaga. Na sprednjo stran velike toaletne torbice sem dodala še rožico iz srebrnega in vijoličnega umetnega usnja, v katero vložiš priložene pikice, ki jih nakapaš z najljubšim eteričnim oljem. Tako tvoja toaletna torbica postane pravi mali prenosni difuzor. V notranjosti toaletke najdeš 10 prostorčkov za eterična olja, v sredini pa je še nekaj prostora, tako da jih sigurno lahko pospravim precej več.
Poleg toaletne torbice pa sem izdelala še žepek za 5 olj, ki ga lahko položiš v toaletno torbico ali pa ga uporabljaš posebej. Na vrhu ima elastiko, s katero spneš olja skupaj ali pa odpeto obesiš, ko greš na primer na kakšno potovanje ali izlet in želiš imeti eterična olja pri roki tudi tam.

žepek za eterična olja
Zelo prikupna pa je tudi tretja, manjša toaletka. Ta je super za v torbico, saj je majhna in vanjo lahko pospraviš 5 do 8 olj. Ta  velikost bo super za vsakodnevno uporabo, saj je zelo priročna in ne zavzame veliko prostora. Na njej je motiv sivke, ki popestri izgled toaletne torbice in ji daje prav poseben čar.

toaletna torbica za eterična olja za 5 do 8 olj
Na cedilu pa nisem pustila niti vseh tistih, ki obožujejo pisano. Ni mi dalo miru in sem naredila še nekaj v čisto Popikoki stilu. Rožica, ki je hkrati prenosni difuzor ostaja, živahnost pa ji dodajajo pisane pikice.

velika toaletna torbica za eterična olja pikica
Si eterična olja preizkusila tudi sama?
Če si jih, sem prepričana, da si tudi sama navdušena. Če pa si morda še začetnica ali pa te zanima, za kakšen namen bi morda olja lahko uporabila predlagam, da si prebereš tale post na Facebooku. Uporabnice so mi dale polno super nasvetov, za kaj vse jih uporabljajo! Če olja poznaš, bom zelo vesela tudi tvoje uporabniške izkušnje :)


Ines pa nam je pripravila

--> brezplačen PRIROČNIK <--
,
kjer boš izvedela, pri čem ti bo pomagalo 10 najpogosteje uporabljenih eteričnih olj.

Bi želela preizkusiti eterična olja Doterra? Za nasvet in brezplačen tester piši na [email protected].
PS: Ne grize, tako da kar pogumno ;)

 

Pozdravček,
Kaja

 

Komentarji

Komentiraj