VZDRŽEVANJE in ČIŠČENJE
Zaščiti izdelke pred zunanjimi vplivi ter madeži ter prepreči stik z materiali, ki lahko pustijo dolgotrajne madeže!

Torbice iz tekstila (dekorativno in kostimsko blago) in jeansa lahko pereš pri 30°C s perilom v podobnih barvah. Priporočamo uporabo "lovilca barv". Blago je v večini primerov predhodno že oprano, vendar predvsem jeans v vlažnih razmerah lahko pušča sledi na svetlih oblačilih.

Torbice iz umetnega usnja za vzdrževanje večinoma niso zahtevne. Lahko se enostavno očistijo z čistilnimi (baby) robčki ali pa kar z mlačno vodo oz. detergentom in mehkejšo gobico. Za svetlejše torbice in bolj trdovratne madeže pa je priporočljivo tudi čiščenje z magičnimi gobicami.

Torbice iz pravega usnja so očutljivejše; na vodo, olje, visoko temperaturo, svetlobo, zelo vlažno ali zelo suho okolje.

Tako naravno kot tudi umetno usnje je potrebno zaščititi pred daljšo izpostavljenostjo močni svetlobi ali visoki vročini (neposredna sončna svetloba, npr. ob oknu, ali visoke temperature, npr. na radiatorju.), saj se lahko zaradi temperaturnih sprememb na materialu naredijo razpoke. Zaradi vlage se na usnju lahko pojavijo madeži ali pa se obarvan material celo razbarva.

NE POZABI, da sta pravo in umetno usnje SVETLIH BARV občutljiva na nenehen stik s temnim tekstilom ter jeansom!