VSAKEMU NAROČILU PRILOŽIVA TUDI DARILCE
Lep dan ti želita PopiKokici Petra in Kaja

Prijavi se na e-novice in
prejmi brezplačno dostavo

Vpiši svoj elektronski naslov in prejmi kuponček za brezplačno dostavo ob prvem nakupu..

Izdelki

Najina zgodba

17. 04. 2016

Te zanima kako je nastala blagovna znamka Popikoki in s čim se ukvarjava Popikokici?

O Popikokicah

"Sva Kaja in Petra, sestrici, ki sva se zbližali šele pred desetimi leti, prej pa se predvsem zaradi starostne razlike nisva razumeli. Jaz sem bila »mladič«, Petra pa je bila moja zlobna sestra. Ko sem prerasla obdobje pubertete, sva s Petro vedno več časa preživljali skupaj. Sicer sva si popolnoma različni, pa sva vseeno našli skupen jezik in sčasoma postali nerazdružljivi. Sedaj pa si skorajda ne predstavljava dneva, ko se ne bi videli vsaj za nekaj trenutkov."

Kaja je zelo kreativno dekle, ki uživa pri ustvarjanju. V mladosti je preizkusila mnogo različnih tečajev kiparjenja, risanja, izdelovanja izdelkov za dom, nakita, šivanja, izdelovanja lutk ipd. Vedno je uživala pri svojem hobiju, ni pa si predstavljala, da bi to lahko postala njena služba. Obiskovala je srednjo grafično in medijsko šolo in kasneje fakulteto, ki jo ravno zaključuje. V tem času se je ukvarjala z grafičnim oblikovanjem v očetovem podjetju, sedaj pa fotografira in oblikuje vse potrebne izdelke za Popikoki.

V prostem času izredno rada potuje in v zimskih mesecih smuča. Ob večerih s Petro obiskujeta kondicijske treninge in badminton. Ko pa ostane še kakšen prost trenutek pa ga s veseljem preživi s prijatelji.

kaja

Petra je po izobrazbi diplomirana ekonomistka, po duši pa intovertirana ustvarjalka, oboževalka glasbe Joy Division, Nicka Cave-a in Laibach-ov ter velika ljubiteljica mačk. Prostega časa si ne predstavlja brez potovanj in brez knjige v rokah. Živi zadovoljno družinsko življenje z glasnim možem in odraščajočim sinom Davidom.

V Popikokiju je »glavni krivec« za vso nepotrebno birokracijo, administracijo, nabavo in pa večino pisanih toaletk in praktičnih pohajkovalk.

petra

Kako je nastala blagovna znamka Popikoki?

Pred približno petimi leti je Petra delala na obrtni zbornici. Ker si je želela boljšega nastopa pred množico, se je vpisala na tečaj retorike, ki pa je takrat odpadel. V zameno so ji ponudili katerikoli drug tečaj. Izbrala si je tečaj šivanja, saj to vedno pride prav.

Na tečaju se je naučila sešiti krilo. Ker ga v sklopu tečaja ni uspela končati pa si je kupila cenovno ugoden šivalni stroj s katerim je krilo dokončala doma. Šivanje je postal njen hobi, kmalu pa je navdušila tudi mene. Ker sem bila vedno zelo kreativna in sem že od malih nog obiskovala vse možne ustvarjalne delavnice, sem nekako imela občutek kako se tega lotiti. Zdelo se mi je čisto logično. Prijateljice so pokazale veliko zanimanja za najine izdelke, kar nama je dalo res velik zagon.

Na spletu sva našli nekaj krojev za manjše torbice in toaletke torbice.  Začeli so nastajati novi izdelki, ki sva jih pokazali tudi na svojih profilih Facebooka in navdušenje se je stopnjevalo. Kmalu so si torbic zaželele tudi prijateljice prijateljic in tako naprej. Čas je bil, da ustanoviva skupino, kjer bova pokazali najine izdelke tudi drugim.

Izbira imena je bila dokaj hitra, saj si nisva predstavljali, da bi lahko nastalo iz tega pravo podjetje in da bi obe živeli le od tega. Zato se temu nisva pretirano posvečali. Takrat je bil to le hobi. Izbrali sva ime Popikoki, ki je izpeljan iz najinih imen. Petra se predstavlja kot Popi in jaz – Kaja, kot Koki. Ime se nama je zdelo zabavno in razigrano, kakršni so tudi najini izdelki.

Po ustanovitvi skupine na spletnem omrežju so se naročila hitro začela kopičiti in v zelo kratkem času sva imeli naročil toliko, da so dekleta čakala na naročeno približno štiri mesece.  Čakalna doba je bila res dolga, hkrati pa sva želeli vpeljati nove kroje in izdelke, ki sva si jih zamislili sami.

Na izletu po Londonu sva iskali nove ideje. Bili sva navdušeni. Takrat sva odkrili tudi blagovno znamko Vendula London, s katero smo kmalu začeli poslovati, saj so bili njihovi izdelki prekrasni in lepo izdelani. Za začetek sva izvedli testno naročilo, da sva si lahko predstavljali, če bodo izdelki všeč tudi najinim oboževalkam na Facebooku. Prvi naročeni izdelki so pošli kot za šalo, le v enem dnevu. Zato sva naslednji dan naročili več izdelkov in tako se je prodaja začela.

Njihovi izdelki so dobro dopolnjevali najino ponudbo, hkrati pa sva imeli premalo časa in rok, da bi zadovoljili potrebe najinih strank. Večkrat sva obiskovali sejme v Londonu in Parizu, kjer sva spoznali veliko prijetnih ljudi in podjetij, s katerimi smo kasneje sodelovali, z večino pa še vedno. Vsa podjetja, s katerimi sodelujeva so iz Evrope, saj tako lažje preveriva kakovost materialov in samih izdelkov. Izbirava izdelke, ki niso najcenejši ampak s kvaliteto upravičijo svojo ceno. Morajo biti pisani in drugačni, da pašejo k najinim unikatom.

 V teh prvih letih obstoja podjetja sva obiskali precej tečajev šivanja iz različnih materialov – blaga, usnja in umetnega usnja, zato sva pridobili tudi precej znanja in izkušenj.

Kupili, prodali in zamenjali sva že kar nekaj šivalnih strojev, trenutno pa pri nama domuje šest gospodinjskih in dva industrijska šivalna stroja. So kot najini otroci, od katerih se ne moreva ločiti. Seveda sva za vso opremo morali ustvariti tudi delavnico, kjer sva sedaj nastanjeni skorajda dan in noč. Hobi je postal najino življenje in trenutno si ne želiva početi ničesar drugega.

Nastanek podjetja je za sabo potegnil precej stvari, ki jih na začetku nisva vedeli. Nekateri bi mislili, da ob spletni trgovini prodaja steče sama, pa temu seveda ni tako. S spletno trgovino je ogromno dela in vložka. Če te veseli, kar počneš, pa moraš tudi to delo vzeti v zakup. Ogromno znanja potrebuješ tudi za oglaševanje na spletu. Tudi v ta namen sva obiskali precej predavanj, tako da sva se v teh petih letih obstoja podjetja naučili zelo veliko.

Tudi v prihodnje si vas želiva razveseljevati z raznoliko ponudbo unikatnih izdelkov in modnih dodatkov. Hvala za vašo podporo, s tem nama vlivate ogromno volje za delo in ustvarjanje. Vem, da si želite več unikatnih izdelkov na zalogi in predvsem torbic, zato se bova v tej smeri zelo potrudili.

Popikokici,
Kaja in Petra

 

Komentarji

Komentiraj